XTR Triathlon Oradea – Alexandru Diaconu

Race Blog

XTR Triathlon Oradea

Weekend-ul trecut, am participat la a 3-a editie a Ironman-ului de la Oradea.

Anul trecut am facut atat proba de half individual dar si stafeta alaturi de Laura. Anul acesta concursul a fost mult mai bine organizat fata de anii precedenti dar vremea putin mai neprietenoasa(vantul a batut cu putere). Din motive personale, medicale si de precautie anul acesta am luat startul la echipe .

Exista posibilitatea de a face toata cursa dar nu am vrut sa risc nimic si sa imi periclitez recuperarea care merge foarte bine si este inaintea programului. Drept pentru care e bine sa fi intelept si sa vezi adevaratele obiective si prioritati.

Cursa aceasta este una de suflet pentru mine, si ca la participarile anterioare, am incercat sa nu dezamagesc pe nimeni si sa obtin atat o performanta buna in probele efectuate dar si o clasare fruntasa.

Dupa un start puternic, unde m-am luptat ca sa stabilesc riitmul cursei si devin primul inotator care deschide drumul, cu ajutorul neoprenului , am terminat proba de inot 2000m in 26’27” cu doar 33” avans fata de locul secund. Inainte de a iesi din apa am facut o scurta recapitulare si prioritizare a lucrurilor pe care urma sa le fac imediat ce ajung pe mal. Astfel tranzitia a fost una rapida si foarte bine organizata.

Proba de ciclism a avut loc pe o distanta de 82,5km, traseu care a cuprins atat portiuni de plat cat si urcari ,,interminabile,, care te secau de puteri si apoi coborari rapide. Au fost 2h17’30” lungi si grele in care m-am batut atat cu vantul nemilos dar si cu concurenta din proba de ciclism timp in care m-am hidratat cu

si mi-am pastrat nivelul energetic cu

si , asta pentru a crea un avans indeajuns de mare astfel incat,Laura(coechipiera mea, care avea sa inceapa alergarea imediat ce eu terminam ciclismul) sa poata face fata concurentei acerbe si bunilor alergatori ce o urmau.

In tot acest timp am scarsnit mult din dinti si a fost nevoie de multa determinare ca sa termin cele doua probe cu 6 minute avans fata de urmatorul concurent care sosea in tranzitie la proba individuala si cu putin peste 40 de minute in fata urmatorului ciclist de la stafeta.

La finalul celor 19,5km de alergare in care Laura a alergat exceptional de bine si si-a facut un nou record personal, ea trecea linia de sosire cu un ecart de 1’29” fata de a doua stafeta.

Dupa 4h37’30” echipa High5 a trecut linia de sosire invingatoare si si-a pastrat titlul de cea mai buna echipa de HalfIronman din Romania pentru al doilea an consecutiv.

Asa au decurs lucrurile prin ochii mei la cea de a 3-a editie a Ironman-ului de la Oradea.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!