Nusja / The Bride

\Filmat e Edicionit të 8-të\Nusja

Nusja / The Bride

Nusja /The Bride

Ngjarja ndodh diku në Kosovë. Babai vendos të dërgojë

te burri vajzën e tij14 vjeçare, për shkak të mungesës së

hapësirës në dhomën e vetme ku jetojnë. Ai ka gjashtë fëmijë.

Ky vendim, sjell pasoja. Ky vendim, largon një fëmijë

nga fëmijëria. Ky vendim ballafaqon një vajzë 14 vjeçare

me jetën e egër dhe mentalitetin e vrazhdë të një shoqërie.

Ky vendim e bën nënë një vajzë 14 vjeçare.

The event happens somewhere in Kosovo. The father decides

to marry off his 14-year-old daughter, due to lack of

space in the single room where they live. He has six children.

This decision brings consequences: it takes away his

daughter’s childhood; it forces a young girl to confront the

brutal mentality of a society; and it makes a mother a 14

years old girl.

Korab Lecaj

Korab Lecaj u lind më 24 prill të vitit 1982. Ka të përfunduar

Fakultetin e Gazetarisë. Punon në televizionin kombëtar në

Kosovë (RTV21). Studion regjinë e filmit në Fakultetin e Arteve

në Universitetin e Prishtinës, në klasën e profesorit Isa

Qosja. Deri më tani ka realizuar gjashtë filma të shkurtër

artistic; “Plakut s’ka kush t’i shkruajë”, “Enver Hoxha tungjatejta”,

“Dera nr.13”, “Gjini”, “Haxhi Gashi”, “Nusja”. Ka

realizuar edhe pesë filma dokumentarë.

Korab Lecaj was born on April 24, 1982. He graduated from

the Faculty of Journalism at the University of Prishtina. He

worked at RTV21. He studied film direction at the University

of Prishtina’s Faculty of Arts with professor Isa Qosja.

He has made six short films: “Plakut s’ka kush t’i shkruaj”,

“Enver Hoxha tungjatejta”, “Dera nr. 13”, “Gjini”, “Haxhi

Gashi”, “Nusja”. He has also made five documentary films.

Producent: BLERIM GJOCI;

Skenari dhe regjia: KORAB LECAJ:

Drejtor i fotografisë: ISAK DURAKU;

Montazhi: ASTRIT IDRIZI

Muzika: NAIM KRASNIQI;

Rolet kryesore: JORA LUMEZI, IRENA CAHANI, KASTRIOT SAQIPI, VEDAT HAXHIISLAMI, ANITA

MURIQI, LABINOT LAJQI, ABDULLAH GJIKOKAJ

Aly Chiman

Aly Chiman is a Blogger & Reporter at AlyChiTech.com which covers a wide variety of topics from local news from digital world fashion and beauty . AlyChiTech covers the top notch content from the around the world covering a wide variety of topics. Aly is currently studying BS Mass Communication at University.