Android Hungary » froyo

http://androidhungary.com

Magyar Android információs portál és közösség

Sat, 14 Feb 2015 11:11:32 +0000

hu-HU

hourly

1

Home

Hivatalosan is elindult a Motorola Milestone Froyo frissítése

http://androidhungary.com/2011/03/hivatalosan-is-elindult-a-motorola-milestone-froyo-frissitese/

http://androidhungary.com/2011/03/hivatalosan-is-elindult-a-motorola-milestone-froyo-frissitese/#comments

Wed, 16 Mar 2011 09:10:20 +0000

http://androidhungary.com/?p=10790

A Motorola Europe az előző év végén jelentette be Facebook rajongói oldalán, hogy gőzerővel dolgoznak a Milestone Android 2.2 frissítésén, amit mostantól végre hivatalosan is elérhetővé tettek. Amennyiben nem szeretnénk megvárni, amíg a szoftver OTA-n keresztül megérkezik, akkor lehetőségünk van a gyártó weboldaláról letölteni és kézzel feltelepíteni a frissítést. Az új kiadásban a Froyo nyújtotta […]

A

bejegyzés először a

jelent meg.

]]>

A

az előző év végén jelentette be Facebook rajongói oldalán, hogy gőzerővel dolgoznak a Milestone Android 2.2 frissítésén, amit mostantól végre hivatalosan is elérhetővé tettek. Amennyiben nem szeretnénk megvárni, amíg a szoftver OTA-n keresztül megérkezik, akkor lehetőségünk van a gyártó

letölteni és kézzel feltelepíteni a frissítést. Az új kiadásban a Froyo nyújtotta lehetőségeken felül rengeteg dolgot javítottak, aminek köszönhetően az operációs rendszer sokkal stabilabbá válik majd. Az ébresztőórát érintő probléma is megoldásra került, emellett pedig a proximity sensor (közelségérzékelő) és a zenelejátszó hibáját is kiküszöbölte a Motorola. Mint láthatjuk, az egyes gyártók sokszor csak késéssel tudják követni az Android OS kiadásokat, de talán biztató lehet a felhasználók számára az, hogy a mérnökök egyre több készülék esetén készítik el a frissítéseket. Az új szoftver ingyenesen elérhető a Milestone készülékek tulajdonosai számára. Arról egyelőre nincs hírünk, hogy vajon az illionis-i cég elkészíti-e a Gingerbread OS-t a fent említett okostelefonra vagy sem.

A

bejegyzés először a

jelent meg.

]]>

http://androidhungary.com/2011/03/hivatalosan-is-elindult-a-motorola-milestone-froyo-frissitese/feed/

26

Szavazás: Vajon melyik gyártóban bízhatunk?

http://androidhungary.com/2011/02/szavazas-vajon-melyik-gyartoban-bizhatunk/

http://androidhungary.com/2011/02/szavazas-vajon-melyik-gyartoban-bizhatunk/#comments

Tue, 01 Feb 2011 11:56:01 +0000

http://androidhungary.com/?p=9414

A legtöbb Android OS-t futtató készülék tulajdonosának a frissítés inkább elkeseredettséget okoz, mintsem örömet, mivel bár az új verzió renget újdonságot és hibajavítást nyújt, a készülékgyártók ezzel szemben sokszor nem, vagy csak meglehetősen nehézkesen tudják követni a Google által diktált tempót. Ennek természetesen technikai, stratégiai és üzletpolitikai okai is lehetnek, de egy biztos, sosem jó […]

A

bejegyzés először a

jelent meg.

]]>

A legtöbb Android OS-t futtató készülék tulajdonosának a frissítés inkább elkeseredettséget okoz, mintsem örömet, mivel bár az új verzió renget újdonságot és hibajavítást nyújt, a készülékgyártók ezzel szemben sokszor nem, vagy csak meglehetősen nehézkesen tudják követni a Google által diktált tempót. Ennek természetesen technikai, stratégiai és üzletpolitikai okai is lehetnek, de egy biztos, sosem jó az, ha a felhasználók folyamatosan félre vannak tájékoztatva vagy sokszor csak üres ígéretekkel számolhatnak. Az Android platformon a határidők igen relatívak, mivel ha egy gyártó bejelent egy Android OS frissítési dátumot, az esetek többségében ez többször is elhalasztásra kerülhet.

Az Android 2.2 Froyo megjelenésével a fragmentáció is megnövekedett a platformon, mivel a júniusban kiadott szoftver igen lassan terjedt el az egyes készülékek között. Néhány gyártó pár nap (hét, hónap) alatt el tudta készíteni a frissítést, de jónéhány készülék tulajdonosa még mindig elkeseredetten várja, hogy a mára már szintén ‘idejétmúltnak’ tekinthető 2.2-es kiadás megérkezzen a telefonjára. Jogosan merül fel az a kérdés, hogy vajon melyik gyártóban is bízhatunk igazán, ha nem szeretnénk elhagyatottan vándorolni az Android kies sivatagában? Melyikük készítette el a leggyorsabban az egyes frissítéseket. Jelen cikkben a 2009 és 2010 közötti, az Egyesült Államokban történt frissítéseket vettük alapul, és csak azokat a készülékeket vettük számításba, melyek nem gyárilag előretelepített Froyo-val, hanem Eclairrel vagy korábbi Android verzióval érkeztek. Melyek tehát a legmegbízhatóbb gyártók az Android piacon?

Ha csak a tiszta számok alapján döntünk, akkor a HTC számít a legmegbízhatóbbnak, mivel az androidos készülékkínálatuk több mint felét frissítették 2.2-re a 2010-es év folyamán. Emellett a megjelenés és a frissítés között eltelt idő mindösszesen 56 nap volt, mely megdöbbentő gyorsaság annak tudatában annak, hogy a tajvani gyártó a készülékeit egyedi Sense UI-val szállítja, így azokat minden egyes kiadott verzióra külön el kell készítenie.

A következő legmegbízhatóbb gyártó a Motorola, aki bár igen nagy lemaradással, de a készülékeinek 15,4%-át frissítette Froyo operációs rendszerre. Első ránézésre ez igen alacsony számnak tűnhet, de talán magyarázatot adhat rá az a tény, hogy az év vége előtt nem sokkal adtak ki négy Moto készüléket, melyek sajnos még nem előretelepített 2.2-vel érkeztek. Az átlagosan eltelt idő pedig 54,5 nap volt, mely még a HTC-nél is gyorsabb. A harmadik helyen a Samsung áll, aki a piacon levő telefonjai közül mindössze egyet frissített 2010-ben és ezt is közel a Froyo megjelenése után félévvel tudta csak teljesíteni. Az pedig még igen kétséges, hogy a többi telefonjai megkapják-e az új szoftververziót.

A Dell-nek és az LG-nek egyetlen készüléküket sem sikerült frissíteniük 2010 végéig, de mindkettőjük azt ígéri hogy legalább egy készülékükhöz elkészítik a 2.2-es frissítést. Amíg a Dell ezt januárra ígérte, addig az LG csak februári időpontot jelölt meg. Jelen felmérésben sereghajtó a Sony Ericsson, aki egyetlen androidos készülékéhez sem adott ki frissítést a 2010-es esztendőben és úgy tűnik, hogy az Xperia X10 soha nem is fogja megkapni a Froyo-t. A vállalat vezetőjének ígérete szerint már jobban felkészültek a frissítésekre, így az újabb telefonok, mint például az Xperia Arc is bővíthető lesz majd a következő szoftverkiadásokkal. Reméljük, hogy ezek nem csak üres ígéretek maradnak majd. A Samsung statisztikáját némileg javítja, hogy például a Samsung Galaxy Vibrantra eközben a 2011-es év elején megérkezett a Froyo OS. A vezetők ígéretei szerint, hamarosan további frissítések várhatók majd.

Bár nem hivatalos hardvergyártó, de a Google-t sem szabad kifelejtenünk a felsorolásból, hiszen a saját márkaneve árult telefonok esetében szinte biztosak lehetünk abban, hogy hosszú távon át megérkeznek az egyes szoftverfrissítések a készülékünkre. Ebből a szempontból megvizsgálva egy Nexus One vagy Nexus S készülék tökéletes választás lehet, mivel a cég mindig ügyelni fog arra, hogy a fejlesztői készülékeken elérhetők legyenek a legújabb funkciók, elősegítve azt, hogy a fejlesztők kihasználják az újdonságokat a programjaikban. Ezen adatok alapján jó választásnak tűnhetnek a (Google,) a HTC és a Motorola által gyártott készülékek, mivel mindkettőjük fontosnak tartotta azt, hogy lépést tartson az Android OS következői verzióival. Ha biztosra szeretnénk menni, akkor gyártótól függetlenül egy felső kategóriás készüléket válasszunk, mivel így nagyobb az esélye annak, hogy a frissítés megérkezzen hozzánk a jövőben. Természetesen azért egy felső kategóriás készülék megléte sem nyújt maximális garanciát arra, hogy a készülékünkön mindig a legfrissebb Android OS fog futni.

Sajnos nehéz megtalálni az igazi felelőst, aki miatt késnek a frissítések, mivel a gyártók és a szolgáltatók közti szerződések nem publikusak. Előfordulhat, hogy egyes telekommunikációs cégeknek olyan igényeik vagy kikötéseik vannak, melyeket nem tudnak időben teljesíteni a gyártók, emellett pedig lehet, hogy az utóbbi gondolja úgy, hogy ezek a frissítések további költségekbe kerülnek. A legegyszerűbb megoldás talán az lenne, ha a Google kötelezővé tenné a felhasználási licenszfeltételeiben, hogy mennyi időn át kell egy adott készülékhez újabb szoftververziót biztosítani. Kérdés, hogy ezt az akaratát több év távlatából vajon rá tudná-e erőltetni az egyes gyártókra és szolgáltatókra?

Forrás: AndroidPower

Note: There is a poll embedded within this post, please visit the site to participate in this post’s poll.

A

bejegyzés először a

jelent meg.

]]>

http://androidhungary.com/2011/02/szavazas-vajon-melyik-gyartoban-bizhatunk/feed/

11

A T-Mobile USA újraéleszti a Sidekick-et

http://androidhungary.com/2011/01/a-t-mobile-usa-ujraeleszti-a-sidekick-et/

http://androidhungary.com/2011/01/a-t-mobile-usa-ujraeleszti-a-sidekick-et/#comments

Fri, 28 Jan 2011 11:51:43 +0000

http://androidhungary.com/?p=9303

Hosszú éveken keresztül ez Egyesült Államok egyik legnépszerűbb mobiltelefonja a Sidekick volt, amely különösen a fiatalok körében volt közkedvelt. A készüléket a T-Mobile USA kínálatában lehetett megvásárolni egészen 2009 novemberéig. Azóta a készülék forgalmazását a szolgáltató beszüntette és egészen mostanáig nem is igazán lehetett információkat hallani róla. A T-Mobile nem hivatalos híroldalán azonban a napokban […]

A

bejegyzés először a

jelent meg.

]]>

Hosszú éveken keresztül ez Egyesült Államok egyik legnépszerűbb mobiltelefonja a Sidekick volt, amely különösen a fiatalok körében volt közkedvelt. A készüléket a T-Mobile USA kínálatában lehetett megvásárolni egészen 2009 novemberéig. Azóta a készülék forgalmazását a szolgáltató beszüntette és egészen mostanáig nem is igazán lehetett információkat hallani róla. A T-Mobile nem hivatalos híroldalán azonban a napokban kiderült, hogy ez Sidekick 4G néven hamarosan visszakerül a szolgáltató boltjainak polcára. Az eddig megjelent fotókon jól látni, hogy a szétcsúsztatható Qwerty billentyűzettel, elő- és hátlapi kamerával rendelkező készüléket a Samsung fogja gyártani, amelyről azt is megtudhattuk, hogy egyedi felhasználói felülettel ellátott Android 2.2.1 Froyo OS-t futtat majd. Az örök klasszikus, G1 stílusjegyeit is magán hordozó Sidekick 4G-ről egyelőre bővebb információk nincsenek, annyit viszont elárult a T-Mobile, hogy a telefon várhatóan tavasszal fog a nagyközönség előtt is bemutatkozni. Kíváncsian várjuk a további részleteket a Mobile World Congress-en.

Képek forrása: TmoNews

A

bejegyzés először a

jelent meg.

]]>

http://androidhungary.com/2011/01/a-t-mobile-usa-ujraeleszti-a-sidekick-et/feed/

3

Elindultak a Nexus One 2.2.2 és Nexus S 2.3.2 OTA frissítések

http://androidhungary.com/2011/01/elindultak-a-nexus-one-2-2-2-es-nexus-s-2-3-2-ota-frissitesek/

http://androidhungary.com/2011/01/elindultak-a-nexus-one-2-2-2-es-nexus-s-2-3-2-ota-frissitesek/#comments

Sun, 23 Jan 2011 10:26:40 +0000

http://androidhungary.com/?p=8971

Ahogy azt megszokhattuk, ismét a Google telefonjai kapták meg elsőként az újabb frissítést a napokban. Nem vitás, hogy a nagy keresőóriás kiemelt fontossággal kezeli ezen készülékek naprakészen tartását. A napokban néhány Nexus One tulajdonos arról számolt be, hogy megérkezett az újabb Android 2.2.2, FRG83G frissítés a telefonjaikra. Ugyan itthon még igen kevesen rendelkeznek a Google […]

A

bejegyzés először a

jelent meg.

]]>

Ahogy azt megszokhattuk, ismét a Google telefonjai kapták meg elsőként az újabb frissítést a napokban. Nem vitás, hogy a nagy keresőóriás kiemelt fontossággal kezeli ezen készülékek naprakészen tartását. A napokban néhány Nexus One tulajdonos arról számolt be, hogy megérkezett az újabb Android 2.2.2, FRG83G frissítés a telefonjaikra. Ugyan itthon még igen kevesen rendelkeznek a Google legújabb üdvöskéjével, a Nexus S-sel, de számukra is elérhetővé vált a 2.3.2 Gingerbread verziófrissítés (GRH78C). A most megjelent kiadásban megtaláljuk a nemrég sok kritikát kapott SMS küldési probléma orvoslását, valamint további fontos hibajavításokat is elvégeztek a Google szoftvermérnökei. Amennyiben még nem látható a készülékeden a frissítés, figyeld az értesítéseket vagy ellenőrizd azt a Settings / About phone / System updates menüpont alatt.

A

bejegyzés először a

jelent meg.

]]>

http://androidhungary.com/2011/01/elindultak-a-nexus-one-2-2-2-es-nexus-s-2-3-2-ota-frissitesek/feed/

22

A pénz beszél, avagy miért érkeznek ilyen lassan a Samsung frissítései

http://androidhungary.com/2011/01/a-penz-beszel-avagy-miert-erkeznek-ilyen-lassan-a-samsung-frissitesei/

http://androidhungary.com/2011/01/a-penz-beszel-avagy-miert-erkeznek-ilyen-lassan-a-samsung-frissitesei/#comments

Wed, 19 Jan 2011 15:25:45 +0000

http://androidhungary.com/?p=8804

Pár héttel ezelőtt a Samsung USA közzétette, hogy a Galaxy S készülékek frissítését ismét eltolták, mivel további tesztelések szükségesek a kiadáshoz. Az időhúzás hátterében az állhat, hogy koreai cég a kritikus frissítéseket ingyen nyújtja a szolgáltatóknak, a karbantartásért egy kisebb összeget kér és egy nagyobbat azokért, melyek új szolgáltatásokat is nyújtanak a felhasználók számára (pl. […]

A

bejegyzés először a

jelent meg.

]]>

Pár héttel ezelőtt a Samsung USA közzétette, hogy a

készülékek frissítését ismét eltolták, mivel további tesztelések szükségesek a kiadáshoz. Az időhúzás hátterében az állhat, hogy koreai cég a kritikus frissítéseket ingyen nyújtja a szolgáltatóknak, a karbantartásért egy kisebb összeget kér és egy nagyobbat azokért, melyek új szolgáltatásokat is nyújtanak a felhasználók számára (pl. az Android 2.2 Froyo frissítés véleményük szerint ebbe a kategóriába tartozik). Sokan így arra gondoltak, hogy feltehetőleg azért nem érheti még el mindenki az új szoftvert. Bár felhasználói szemszögből nézve igen dühösek lehetünk, hogy nem kapjuk meg az új szoftvert, érdemes megismerni a háttérben rejlő “politikai” indokokat is, azaz, hogy milyen módon történik egy-egy frissítés publikálása.

Mialatt az Android OS ingyenesen elérhető az egyes gyártók számára (azt akár szabadon is módosíthatják), ezt külön optimalizálniuk kell az egyes készülékekre. Amikor egy operátor megegyezik a készülékgyártóval egy szerződés keretein belül lefektetik, hogy pontosan milyen frissítési szolgáltatásoknak mik a díjai. Ezeket rendszerint hibajavítás, kisebb karbantartás és bővített frissítés kategóriákba sorolják. Míg az első két kategória ingyenes, vagy kisebb összegbe kerül, addig az új szolgáltatások támogatása igen drága, így nem kifizetődő a szolgáltatók számára, mert rengeteg teszteléssel jár, és üzleti szempontból nem hoz további bevételnövekedést. Ez természetesen felveti azt a kérdést, hogy a pozitív felhasználói élmény mennyiben növeli a bevételeket?

Az Android OS a nyíltságával teljesen felborította a korábban alkalmazott megoldásokat, mivel pontosan nyomon követhetjük, hogy mikor adnak ki egy újabb verziót, ezzel is nyomást gyakorolva a gyártókra, hogy elkészítsék a frissítést. Amíg a Motorola és a HTC ezt karbantartásnak tekinti, addig a Samsung úgy vélekedik, hogy ezzel már olyan új szolgáltatások kerülnek a telefonba, melyek támogatása igen költséges számára, így pénzt kér a szolgáltatóktól, hogy ezt a rendelkezésükre bocsássa.

Az Egyesült Államokbeli szolgáltatók összefogtak a koreai gyártó ellen, és úgy döntöttek, hogy nem fizetnek az Android OS új frissítéseiért, ezzel döntés elé állítva a Samsungot, ami azt jelenti, hogy így vagy értéktelenné válik a Samsung Galaxy S, vagy pedig (kényszerhelyzetben) ingyen kiadja a 2.2-es Froyo frissítést. Európában természetesen más a helyzet, mivel már több szolgáltatónál is elérhető a Froyo, bár itt is van még néhány szolgáltató, ahol még nem publikálták az új OS frissítést. A Samsung felhasználói a két fél csatározásaink kereszttüzében állnak és csak remélhetik azt, hogy valaha megegyezés születik kettejük között. Ha a koreai cég nem változtat a termékfrissítési politikáján, könnyen háttérbe szorulhat az Android OS-t futtató termékek piacán.

Mindeközben egy amerikai állampolgár pert indított a T-Mobile USA és és a Samsung ellen, mert úgy gondolja, hogy nagyban megsértették a szövetségi törvényeket azzal, hogy megtévesztő ígéreteket tettek a vásárlók felé. A beadvány szerint folyamatosan félrevezették a felhasználókat azzal, hogy a Samsung Galaxy S Android 2.2 Froyo frissítési dátumát halogatták és most már az sem biztos, hogy az valaha megjelenik majd. Ha a pert sikerül megnyernie, az precedensértékű lehet, ami rákényszerítheti a szolgáltatókat és a gyártókat a becsületes viselkedésre. A kérdés már csak az, hogy egy felhasználó szembe tud-e szegülni a lobbiérdekekkel?

A napokban új információk láttak napvilágot a frissítéssel kapcsolatban, amelyben a Samsung egyértelműen tagadja azokat a vádakat, miszerint külön sarcot vetne ki a szolgáltatókra az egyes Android OS verziók frissítésének elkészítéséért és ugyancsak ígéretet tett arra, hogy mielőbb tájékoztatják a vásárlókat a jelenlegi (2.2) frissítés aktuális állapotáról. Reméljük, hogy az ígéreteket végre kellő komolysággal fogja kezelni és végre minden Galaxy S tulajdonos készülékén már Froyo OS fog futni.

A

bejegyzés először a

jelent meg.

]]>

http://androidhungary.com/2011/01/a-penz-beszel-avagy-miert-erkeznek-ilyen-lassan-a-samsung-frissitesei/feed/

16

Kipróbáltuk: LG Optimus One, Froyo nemcsak nagyoknak

http://androidhungary.com/2011/01/lg-optimus-one-froyo-nemcsak-nagyoknak/

http://androidhungary.com/2011/01/lg-optimus-one-froyo-nemcsak-nagyoknak/#comments

Tue, 11 Jan 2011 16:09:58 +0000

http://androidhungary.com/?p=8583

Az LG tavaly júliusban bejelentette, hogy 10 új okostelefont vezet be a piacra a 2010-es év végéig, Optimus márkanév alatt, melyek vegyesen futtatnak majd Android és Windows Phone 7 operációs rendszereket, hogy a felhasználók biztosan megtalálják a számukra megfelelő készüléket. A sorozat első darabja, az Optimus One (P500) októberben jelent meg, amit most egy átfogóbb […]

A

bejegyzés először a

jelent meg.

]]>

Az LG tavaly júliusban bejelentette, hogy 10 új okostelefont vezet be a piacra a 2010-es év végéig, Optimus márkanév alatt, melyek vegyesen futtatnak majd Android és Windows Phone 7 operációs rendszereket, hogy a felhasználók biztosan megtalálják a számukra megfelelő készüléket. A sorozat első darabja, az Optimus One (P500) októberben jelent meg, amit most egy átfogóbb tesztben is szeretnénk bemutatni.

Áttekintés

A 3,2 hüvelykes kapacitív érintőkijelzős telefon, 600 Mhz-es processzorral, 512 MB RAM-mal és 2.2 Froyo operációs rendszerrel érkezik. A csomagolás igen puritán, mindössze egy vékony papírdobozban és a fóliában rejtőzik a készülék. Tartozékokat tekintve 2 GB-os microSD kártyát, hálózati töltőt, USB kábelt és fejhallgatót kapunk, mely az átlagos felhasználók igényeit tökéletesen kielégíti. Természetesen aki komolyabb zenei élményt szeretne elérni az Optimus One készülékével, annak mindenképpen érdemes egy komolyabb fejhallgatóra beruházni, mivel a gyári igen kényelmetlen lehet hosszútávú használat esetén.

A készülék kialakítása igényes, az alsó négy kezelőgomb a kijelző alatt helyezkedik el. Azon felhasználók számára, akik az alsó érintőkijelzős gombokhoz szoktak, eleinte furcsa lehet a fizikai gomb jelenléte, de pár óra használat alatt könnyen megszokható. A külső fém keretbe ágyazva találhatjuk a hangerőszabályzó és a bekapcsoló gombot. A telefon összeszerelése igen egyszerű, mindössze a hátlapot kell lepattintanunk, és az akkumulátor kivétele után a korábbi LG telefonoktól megszokott módon behelyezhetjük a SIM kártyát. Fontos megemlíteni, hogy a microSD foglalat a telefon felső részében található és a kártya beillesztéséhez a tartóját fel kell csúsztatnunk.

Felület

A készülék első elindítása után nem szükséges megadnunk a Google hozzáférésünk adatait ahhoz, hogy elkezdhessük a használatát. Az LG csak némileg módosította a gyári operációs rendszer felületét, így a korábbi androidos felhasználóknak nem kell megtanulniuk egy új kezdőlapkezelő alkalmazás használatát. A 3,2 hüvelykes érintőkijelző 320 x 480 pixel és 262 000 szín megjelenítésére képes, mely ugyan professzionális felhasználásra nem túl alkalmas, de az átlagos felhasználóknak tökéletes választás lehet. A telefon Android OS 2.2-vel érkezik, így a legújabb alkalmazásokat is feltelepíthetjük a Marketből, és tovább kihasználhatjuk a Froyo nyújtotta szolgáltatásokat is (JIT compiler, Wi-Fi Hotspot). Az LG beépített billentyűzetének működése néhol zavaró lehet, főként a szótár funkció használata okozhat nehézségeket, mivel magyarul sajnos nem tud, így igen nehéz a vele történő gépelés, viszont szerencsére egy kattintással át tudunk váltani az gyári androidos billentyűzetre, így sokkal hatékonyabban vihetünk be bármilyen szöveget.

A kezdőlapkezelő igen jól testreszabható, az alkalmazásainkat különféle kategóriákba rendezhetjük, így biztosak lehetünk abban, hogy mindig rend uralkodik közöttük. Alapértelmezetten két csoportra, gyári és letöltött alkalmazásokra bontja a rendszer a programokat. Emellett lehetőségünk van 5 vagy 7 homescreen-t is beállítani, ám ennek működőképessége a készülék technikai paramétereit ismerve igen kétséges, hiszen a megannyi program és widget, aminek ekkora hely szükséges, már valószínűleg meghaladná a készülék képességeit.

Hívás és üzenetküldés, levelezés

Az Android 2.2 OS-nek köszönhetően már a rendszer szerves részét képezi a Microsoft Exchange támogatás, így az összes általa tárolt adatot könnyen szinkronizálhatjuk a készülékünkkel. Természetesen Gmail, POP3 vagy IMAP fiókot is igen egyszerűen beállíthatunk, biztosítva azt, hogy minden pillanatban elérjük az elektronikus levelezésünket. Továbbá barátainkat is könnyen szinkronizálhatjuk a Facebook, Twitter hozzáférésünkből is, ezáltal szinte minden ismerősünkhöz egyszerűen csatolhatunk fényképet.

Az üzenetkezelő a gyári operációs rendszerbe épített, módosítatlan verzió, mely bár igen egyszerű, de működőképes – kivéve természetesen a félretovábbított SMS hibát, mely ritkán ugyan, de ennél a készüléknél is előfordulhat. Egy egyszerű listában láthatjuk a korábban elküldött üzeneteket, melyekre könnyen válaszolhatunk, vagy akár egy újat is készíthetünk. Az LG készített egy egyedi widgetet is, mellyel a kezdőoldalunkon elolvashatjuk a beérkezett SMS-eket, és akár egy gombnyomással válaszolhatunk is azokra. Természetesen ezt a funkciót csak annak érdemes használnia, aki jelszóval vagy mintával zárolja a telefonját illetve nem jelent gondot számára, ha illetéktelenek is könnyen elolvashatják az üzeneteit.

A tárcsázó is a beépített gyári programot használja, ahonnan könnyen elérhetjük a kapcsolatainkat a híváslistákat. A telefon közelségérzékelő (proximity sensor) szenzorral is rendelkezik, mely kikapcsolja a kijelzőt akkor, ha a fülünkhöz emeljük, így nem tudjuk véletlenül lerakni a hívást, vagy más funkciót indítani miközben fülünknél tartjuk azt. Ez az érzékelő igen ritka a belépőkategóriás android készülékek esetében.

Internet

Az Android OS 2.2-be épített gyári böngésző a többujjas gesztusoknak köszönhetően már sokkal használhatóbb mint a korábbi verziók. Természetesen a készülék processzora némi gátat szab a nagyobb méretű oldalak akadásmentes használatához, de ez a mindennapokban nem jelent túl zavaró tényezőt. Az LG készített egy widgetet, mellyel igen könnyen elérhetjük a kezdőoldalunkról a könyvjelzőinket.

Sajnos a Flash Player 10.1-es verzióját nem tudjuk feltelepíteni a készülékre, mivel valószínűleg a képernyő felbontása túl kicsi ahhoz, hogy megjelenítse a Flash tartalmat. Így nem tudjuk megtekinteni a beágyazott YouTube vagy egyéb tartalmakat. Ezen felül természetesen a böngésző nyújtotta összes szolgáltatást elérhetjük, könyvjelzőket hozhatunk létre, megnézhetjük az előzményeinket vagy akár a leggyakrabban látogatott oldalainkat is.

Kamera

Bár a készülék kamerája csak 3 megapixeles felvételeket tud készíteni és sajnos vakuval sem rendelkezik, de számos olyan funkciót kapunk, mellyel a készítendő képet még jobban testreszabhatjuk. Ha elkészítettük azt, akkor könnyen megoszthatjuk a különböző közösségi oldalakon.

Lehetőségünk van éjszakai, portré, sport és egyéb módok kiválasztására is, vagy akár folyamatos sorozatfelvételre is, viszont ekkor a maximális felbontás 640 x 480 pixelre csökken. A kamera a makró módban teljesít a legjobban, mint azt már a többi okostelefonnál is megszokhattuk. Természetesen ha tűéles képeket szeretnénk készíteni, akkor érdemes egy teljesértékű fényképezőgépet is magunkkal vinni, mivel a telefon nem minden esetben lesz alkalmas erre a célra. Az ISO értékét kézzel is állíthatjuk, 100 és 400 között.

Lehetőségünk van mozgóképek rögzítésére is, melynél opcionálisan 640 x 480, 320 x 240 és 176 x 144 felbontást választhatunk. A videó 3GP formátumú lesz, melyet minden számítógépen lejátszhatunk, ha megtalálható a szükséges kodek hozzá. A készülékhez mérten a mikrofon igen jól érzékeli a hangot, így a videofelvétel során az eszköz kategóriájához képest is igen jól teljesít.

Média, alkalmazások

A zenelejátszást a gyári Android alkalmazás biztosítja, melyben előadó, album vagy dalcím alapján csoportosíthatjuk a zenéinket, emellett különböző lejátszási listákat hozhatunk létre. Az egyes dalokat akár csengőhangként is beállíthatjuk, ehhez nem kell mást tennünk, mint a menü gomb megnyomása utána a “beállítás csengőhangként” opcióra kattintani. Természetesen lehetőségünk van a zenéket véletlen sorrendben is lejátszani. Az LG widgetjének köszönhetően akár a kezdőoldalról is vezérelhetjük az alkalmazást.

A készülék hangját tekintve is a középkategóriába sorolható, sajnos a maximum hangerőn már igen dobozhangja van. Viszont egy minőségi fejhallgatót csatlakoztatunk hozzá, akkor az audifil füleknek is nagy élvezetet nyújt a zenehallgatás. Az LG által testreszabott videóalkalmazás szinte minden ismert médiaformátumot kezel, így akár a WMV vagy DivX tartalom sem okozhat neki gondot. A YouTube is elérhető természetesen, ahol rengeteg internetes videót nézhetünk meg.

A Marketből természetesen rengeteg alkalmazást feltelepíthetünk, a legtöbbjük igen jó teljesítményt nyújt majd a készüléken, viszont fontos, hogy amit csak tudunk, azt telepítsük át az SD kártyára, mivel a 170 MB elérhető tárhely néha igen kevésnek bizonyulhat és ez nagyban lelassítja majd a telefon működését. A Seesmic, TweetDeck és az Angry Birds igen jól és zökkenőmentesen fut a készüléken.

Akkumulátor, kiegészítők

A készülék 1500 mAh-s akkumulátorral érkezik, mely a 2.2 nyújtotta energiagazdálkodási lehetőségeknek, és a viszonylag kicsi, 3,2 hüvelykes kijelzőnek köszönhetően akár két napos készenléti időt is kibír közepes használat mellett, ami igen jónak mondható az okostelefonok körében. A dobozban a telefon és az akkumulátor mellett egy fülhallgatót és egy hálózati töltőt találunk. Telepítő média nincs a dobozban, így ahhoz, hogy Windows alapú számítógépünkkel kezelni tudjuk az Optimus One-t, az LG oldaláról le kell töltenünk a szükséges USB drivereket. Természetesen az SD kártyaolvasó üzemmód mindenféle extra driver telepítése nélkül is működőképes.

Összefoglalás

Az Optimus One kiváló megoldás azoknak, akik költséghatékony készülékvásárlásra törekszenek. Ugyan nem a csúcskategóriát képviseli, de egy átlagfelhasználó igényeinek teljes egészében megfelel, mivel minden alapfunkció, internet, Marketet, vagy akár a levelezés is könnyedén elérhető róla. Mindemellett fényképeket és videófelvételeket is készíthetünk, vagy akár különféle médiatartalmakat is megtekinthetünk rajta, melyeknek csak a kijelző viszonylag alacsony felbontása szabhat határt. Ha vigyázunk arra, hogy az alkalmazásainkat lehetőség szerint a microSD kártyára telepítjük, és nem használunk túl sok widgetet, akkor az operációs rendszer igen fürge marad. Összefoglalva, nem kérdés, hogy a készülék tökéletes választás lehet azok számára, akik egy belépőszintű, korszerű Android OS 2.2-t futtató készüléket szeretnének vásárolni.

Megnevezés

Tulajdonság

Processzor

Qualcomm MSM7227, 600 MHz

Belső memória

512 MB

MicroSD

2 GB, 32 GB-ig bővíthető

Hálózat

GSM 850 / 900 / 1800 / 1900, HSDPSA 900 / 2100

Kijelző

3,2″ TFT kapacitív érintőkijelző, 320 x 480 pixel

Kamera

3.15 MP, 2048 x1536 pixel, autofókusz, helyzet-, arcérzékelő

Méret

113,5 x 59,0 x 13,3 mm

Súly

129 g

WLAN

Wi-Fi 802.11 b/g

Bluetooth

2.1

USB

microUSB

Akkumulátor

1500 mAh

Készenlét

700 óra 2G, 550 óra 3G

Beszélgetési idő

8 óra 2G, 7,5 óra 3G

Operációs rendszer

Android 2.2

A készüléket az LG Electronics Magyar Kft. biztosította a tesztünkhöz.

LG Optimus One

A

bejegyzés először a

jelent meg.

]]>

http://androidhungary.com/2011/01/lg-optimus-one-froyo-nemcsak-nagyoknak/feed/

25

Froyo nem, de multitouch várható a Sony Ericsson Xperia X10 készülékekre

http://androidhungary.com/2011/01/froyo-nem-de-multitouch-varhato-a-sony-ericsson-xperia-x10-keszulekekre/

http://androidhungary.com/2011/01/froyo-nem-de-multitouch-varhato-a-sony-ericsson-xperia-x10-keszulekekre/#comments

Fri, 07 Jan 2011 09:28:58 +0000

http://androidhungary.com/?p=8248

A Sony Ericsson bejelentette, hogy nem tervezik az Xperia X10 családba tartozó készülékek Eclair OS-ről Android 2.2 Froyo OS-re történő frissítését. Nathan Vautier, a vállalat angliai vezérigazgatójának nyilatkozatából kiderült, hogy bár a napokban bemutatott legújabb készülékükön, az Arc-on sikerült függetleníteni a Timescape UI-t az operációs rendszertől, de sajnos ez a trükk technikai akadályok miatt már […]

A

bejegyzés először a

jelent meg.

]]>

A Sony Ericsson bejelentette, hogy nem tervezik az Xperia X10 családba tartozó készülékek Eclair OS-ről Android 2.2 Froyo OS-re történő frissítését. Nathan Vautier, a vállalat angliai vezérigazgatójának nyilatkozatából kiderült, hogy bár a napokban bemutatott legújabb készülékükön, az Arc-on sikerült függetleníteni a Timescape UI-t az operációs rendszertől, de sajnos ez a trükk technikai akadályok miatt már nem alkalmazható az Xperia X10 készülékeken, ugyanis a speciális felhasználói felület portolása igen időigényes lenne az új operációs rendszerre, ami nagyban kitolná a várható frissítés időpontját.

A Twitteren megjelent közleményükben is azt hangsúlyozták, hogy a jelenlegi Android 2.1 némely esetben jobb lehet, mint a 2.2, ami burkoltan arra utalhat, hogy nem tervezik a készülékekre a Froyo elkészítését. Nem túl örömteli hír ez az Xperia X10, X10 mini és X10 mini pro tulajdonosok számára. Akik mégis a frissítés mellett döntenek, alternatív lehetőségként szerencsére több egyedi főzött ROM-ot is elérhetnek. Mindezek ellenére – felmérve a felhasználói igényeket – a Sony Ericsson ígéretet tett arra, hogy az év első negyedévében kiadnak egy szoftverfrissítést, amelyben benne lesz már a multitouch támogatás valamint számos hibajavítás az Xperia X10 készülékekhez, ami némileg ellensúlyozhatja a Froyo OS hiányát a telefonokon.

A

bejegyzés először a

jelent meg.

]]>

http://androidhungary.com/2011/01/froyo-nem-de-multitouch-varhato-a-sony-ericsson-xperia-x10-keszulekekre/feed/

17

Néhány hasznos Gingerbread tipp és trükk a Google-től

http://androidhungary.com/2011/01/nehany-hasznos-gingerbread-tipp-es-trukk-a-google-tol/

http://androidhungary.com/2011/01/nehany-hasznos-gingerbread-tipp-es-trukk-a-google-tol/#comments

Wed, 05 Jan 2011 11:23:27 +0000

http://androidhungary.com/?p=8105

A Gingerbread OS-ben számos újdonság található, amelynek fejlesztésekor az volt a cél, hogy még hatékonyabbá tegyék az Android OS felhasználói felületét. Nemrégiben az egyik Google dolgozó összeszedte, hogy melyek a leghasznosabb tippek és trükkök az Android rendszerben, melyeket most mi is összefoglaltunk. Az alábbiakban felsorolt funkciók és alkalmazások elsődlegesen az Android 2.3 Gingerbread OS-re koncentrálnak, […]

A

bejegyzés először a

jelent meg.

]]>

A Gingerbread OS-ben számos újdonság található, amelynek fejlesztésekor az volt a cél, hogy még hatékonyabbá tegyék az Android OS felhasználói felületét. Nemrégiben az egyik Google dolgozó összeszedte, hogy melyek a leghasznosabb tippek és trükkök az Android rendszerben, melyeket most mi is összefoglaltunk. Az alábbiakban felsorolt funkciók és alkalmazások elsődlegesen az

koncentrálnak, de sok közülük már a Froyo OS-ben is fellelhető, használható. Nézzük, hogy miket ajánl az Android felhasználóknak a Google.

Tippek, melyek Nexus S vagy Gingerbread alatt működnek

Vizuális segítség az listák görgetésénél (pl.: Beállítások), ha a lista végére érünk, akkor egy szolid narancssárga csík jelzi, hogy nem tudunk tovább tekerni.

Fehér ikonok a állapotjelző sávon, melyek akkor váltanak zöld színűre, ha a készülék közvetlen kapcsolatot tud teremteni a Google szervereivel.

Amennyiben hosszan megnyomjuk a nagyító gombot, akár irányíthatjuk is a készülékünket angol nyelven, így pl. a “Call Mom” parancs tárcsázza édesanyánkat, a “send text to Mom, see you for pizza at 7″-al üzenetet küldhetünk, míg a “listen to Mamma Mia” utasítással pedig az adott zeneszámot hallgathatjuk meg.

A letöltéskezelő alkalmazás segítségével a böngésző által lementett fájlokat tekinthetjük meg.

A galériában is jól alkalmazhatjuk a pinch-to-zoom funkciót, melynek hatására diavetítés módban tekinthetjük meg az elmentett képeinket.

Ha megterveztük a Maps alkalmazásban az útvonalunkat, akkor a sétáló ember ikonra kattintva megtudhatjuk, hogy az adott helyre hogyan jutunk el gyalog.

Mindössze tartsuk lenyomva az ujjunkat a másolandó szövegrészen, majd a jobb-, és baloldali vonalakkal pontosítsuk a kijelölést, végül kattintsunk a kijelölt részre. Ha be szeretnénk illeszteni valahova, akkor egyszerűen tartsuk lenyomva az ujjunkat a szövegbeviteli mezőn, és válasszuk ki a beillesztés parancsot. A Gmail alkalmazásban a Menu/More/Select Text alatt érjük el a funkciót.

Ha a bekapcsológombot megnyomjuk, hogy alvó üzemmódba helyezzük a készüléket, akkor a régi monokróm tv-ket idéző animációval kapcsolódik le a kijelző.

Tippek, melyek Froyo-n vagy korábbi Android verziókon is működnek

Akár Wi-Fi Hotspot-ként is használhatjuk androidos készülékünket, amihez nem kell mást tennünk, mint a Settings/Wireless & Networks/Tethering & Portable Hotspot menü alatt bekapcsolni a szolgáltatást. Amennyiben nem korlátlan 3G-s előfizetésünk van, vagy külföldön tartózkodunk, úgy ezt a funkciót óvatosan használjuk.

3D-s térképnézet a

alkalmazásban, ahol az ujjunk segítségével körbeforgathatjuk a térképet.

Nagyszerű funkció a Shift és az adott billentyű használata a szavak nagybetűssé alakításához. Az automata kiegészítés bekapcsolásával, ha a megfelelő szót ajánlja fel a rendszer a szótárból, akkor a space billentyű lenyomásával nem kell tovább leírnunk azt. Szavak gyors cseréje esetén kattintsunk bármelyik korábban bevitt szóra, majd a rendszer automatikusan felajánlást tesz a szótárból. Ha rákattintunk, akkor egyszerűen lecserélődik az a megfelelő verzióra. Tartsuk lenyomva hosszan az ujjunkat a megadott billentyűkön, amivel egyszerűen és gyorsan elérhetjük a speciális karaktereket anélkül, hogy egy másik billentyűzetre kellene váltanunk.

Ajánlott játékok

Az

az egyik legnépszerűbb játék Android platformon, ahol a madarak segítségével kell megküzdenünk a tojásrabló disznók ellen.

Szeleteljük fel a repülő gyümölcsöket ninja módjára. A

egyszerű és egyben egy kimondottan szórakoztató játék.

Igen kreatív logikai játék a , amelyben különféle geometriai alakzatokat kell ügyesen felszeletelnünk.

Egyéb alkalmazások

Manapság már szinte nélkülözhetetlen egy jó vonalkódolvasó készülékeinken. A

a legnépszerűbb vonalkódolvasó alkalmazás Androidon, amely számos funkcióra használható egy adott alkalmazás Marketen való letöltésétől kezdve akár egy meghatározott termék árának weben történő megtekintésére.

Az

alkalmazással telefonunk fájlrendszerét érhetjük el vele, és kezelhetjük azt teljesértékűen, beleértve a letöltési mappánkat és az SD kártyánk tartalmát is.

A

kiterjesztés segítségével böngészőnkből küldhetünk akár egy kattintással tartalmat androidos készülékünkre.

Most már szinte egyik videómegosztó-, vagy játékoldal sem jelenthet akadályt androidos készülékünk számára. A Marketből telepíthető Flash alkalmazással könnyű szerrel be tudjuk majd tölteni ezeket a tartalmakat is.

Praktikus fényképező alkalmazás egyszerű, de egyben remek effektekkel és szűrőkkel.

Az alkalmazással készített képekkel a 80-as évek érzetét kelthetjük. Nosztalgikus képekhez vagy korhű animációra kiválóan alkalmas.

Kövest nyomon a telefonod használatát! A Phoneanlyzr programmal figyelemmel kísérheted, hogy hány sms-t küldtél vagy mennyi időt fordítottál telefonbeszélgetésre.

Az egyik legnépszerűbb zeneszám felismerő alkalmazás, amelynek segítségével könnyedén azonosíthatjuk háttérben futó kedvenc zeneszámainkat.

Ingyenes videótelefon alkalmazás, amely 3G és Wi-Fi hálózaton is tökéletesen működik.

Ossz meg bármilyen hanganyagot az ismerőseiddel egyszerűen! A

segítségével elég mindössze rákeresnünk a kívánt dalra vagy hangzásvilágra, amit akár azonnal meg is mutathatunk ismerőseink számára.

A

bejegyzés először a

jelent meg.

]]>

http://androidhungary.com/2011/01/nehany-hasznos-gingerbread-tipp-es-trukk-a-google-tol/feed/

3

A szolgáltatók már tesztelik a Motorola Milestone Froyo frissítését

http://androidhungary.com/2010/12/a-szolgaltatok-mar-tesztelik-a-motorola-milestone-froyo-frissiteset/

http://androidhungary.com/2010/12/a-szolgaltatok-mar-tesztelik-a-motorola-milestone-froyo-frissiteset/#comments

Fri, 10 Dec 2010 01:05:26 +0000

http://androidhungary.com/?p=7382

Úgy tűnik, hogy évvégére a gyártók és a szolgáltatók kicsit belehúznak és megkísérlik minél több készülékükre kiadni az oly sokak által várt Android 2.2 Froyo OS-t. Tegnap a HTC indította el az európai független Legend készülékeken az OTA frissítést, most pedig a Motorola Europe Facebook oldalán közöltek ismét egy jó hírt, miszerint a Motorola Droid […]

A

bejegyzés először a

jelent meg.

]]>

Úgy tűnik, hogy évvégére a gyártók és a szolgáltatók kicsit belehúznak és megkísérlik minél több készülékükre kiadni az oly sokak által várt Android 2.2 Froyo OS-t. Tegnap a HTC indította el az európai független Legend készülékeken az OTA frissítést, most pedig a Motorola Europe Facebook oldalán közöltek ismét egy jó hírt, miszerint a Motorola Droid nyár végi Android 2.2 frissítést hamarosan az európai testvér, a Milestone esetén is elindítják. A frissítés pontos idejéről bővebb információt egyelőre még mindig nem közöltek, pusztán csak annyit, hogy a Motorola a

Froyo frissítésének cégen belüli tesztelését befejezte, amit most már továbbított is a szolgáltatók részére végleges jóváhagyásra. Ebből az következik, hogy már tényleg nagyon közel az az időpont, amikoris a Milestone hivatalosan is beléphet a Froyoval rendelkező készülékek körébe.

A

bejegyzés először a

jelent meg.

]]>

http://androidhungary.com/2010/12/a-szolgaltatok-mar-tesztelik-a-motorola-milestone-froyo-frissiteset/feed/

6

Ma indulnak a HTC Legend OTA Froyo frissítések

http://androidhungary.com/2010/12/ma-indulnak-a-htc-legend-ota-froyo-frissitesek/

http://androidhungary.com/2010/12/ma-indulnak-a-htc-legend-ota-froyo-frissitesek/#comments

Thu, 09 Dec 2010 16:22:01 +0000

http://androidhungary.com/?p=7357

Ahogy korábban is jeleztük, a HTC ma végre elérkezettnek látta az időt, hogy hivatalosan is útjára indítsa az Android 2.2 Froyo frissítést a HTC Legend készülékekre is. A HTC UK hivatalos Facebook oldalán közölték ezt a remek hírt minap, amely nemcsak az angliai Legend felhasználóknak jó hír, hanem az összes európai készülék tulajdonosnak, hiszen számukra […]

A

bejegyzés először a

jelent meg.

]]>

Ahogy korábban is jeleztük, a HTC ma végre elérkezettnek látta az időt, hogy hivatalosan is útjára indítsa az Android 2.2 Froyo frissítést a

készülékekre is. A HTC UK hivatalos Facebook oldalán közölték ezt a remek hírt minap, amely nemcsak az angliai Legend felhasználóknak jó hír, hanem az összes európai készülék tulajdonosnak, hiszen számukra is elérhetővé válik a Froyo. A frissítés elsőként a szolgáltató-független telefokon, majd néhány héten belül a többi készülék esetén is letölthető lesz. Reméljük, hogy a HTC Legendet hamarosan a HTC Wildfire követi a sorban és így szinte az összes népszerűbb európai HTC készüléken már Android 2.2 OS lesz. Amennyiben még nem érkezett meg a frissítés, ellenőrizd le azt a Settings / About phone / System software updates menü alatt.

A

bejegyzés először a

jelent meg.

]]>

http://androidhungary.com/2010/12/ma-indulnak-a-htc-legend-ota-froyo-frissitesek/feed/

25

Samsung végre elkezdte csöpögtetni a Galaxy S Froyo frissítését

http://androidhungary.com/2010/12/samsung-vegre-elkezdte-csopogtetni-a-galaxy-s-froyo-frissiteset/

http://androidhungary.com/2010/12/samsung-vegre-elkezdte-csopogtetni-a-galaxy-s-froyo-frissiteset/#comments

Thu, 09 Dec 2010 04:42:55 +0000

http://androidhungary.com/?p=7329

Talán még nem is volt olyan gyártó és szolgáltató a Google-n kívül az androidos készülékek táborában, aki az ígéretét betartva azonnal vagy viszonylag rövid határidőn belül képes volt az Android OS frissítés szállítására. A HTC folyamatos ígérgetésének szokását a Samsung is átvette és gyakorlatilag a már októberben bejelentett Galaxy S Froyo frissítését sikerült egészen mostanáig […]

A

bejegyzés először a

jelent meg.

]]>

Talán még nem is volt olyan gyártó és szolgáltató a Google-n kívül az androidos készülékek táborában, aki az ígéretét betartva azonnal vagy viszonylag rövid határidőn belül képes volt az Android OS frissítés szállítására. A HTC folyamatos ígérgetésének szokását a Samsung is átvette és gyakorlatilag a már októberben bejelentett

frissítését sikerült egészen mostanáig elhúznia. A helyzet azonban változni látszik és úgy tűnik, hogy az ígérgetések lassan valóra válhatnak, ugyanis a napokban ténylegesen is elkezdődött a Samsung Galaxy S és néhány variánsának Android 2.2.1 Froyo frissítése. A nem hivatalos frissítésre korábban is volt lehetőség a régi Odin kliens segítségével, azonban most már nem kell alternatív megoldásokhoz folyamodni, hiszen a Samsung jópár készülék frissítését indította el nemrégiben. Az angliai T-Mobile, Three UK és a tengerentúli Sprint telekom szolgáltatóknál lévő előfizetők készülékein már a Froyo OS található. A T-Mobile USA-nál lévő Galaxy S variáns Vibrant esetén pedig a tervek szerint december 10-én érkezik a frissítés.

Ugyancsak jó hír, hogy a visszajelzések alapján a Samsung a frissítést kiterjesztette további európai felhasználók körében is, így néhány hazai Samsung Galaxy S tulajdonos is már arról számolt be, hogy Froyo OS fut a készülékén. Érdekesség, hogy az eddigi szokástól eltérően nemcsak a Kiesből, hanem OTA értesítés útján is lehetőség van a frissítésre. Reméljük, hogy ezutóbbi, lényegesen rugalmasabb megoldást máskor is alkalmazza majd a Samsung, így a sokak számára nem túl közkedvelt kliensszoftver talán kiiktatásra kerülhet a frissítések során.

A frissítés ellenőrzéséhez figyeld a telefonod értesítéseit vagy ellenőrizd azt a Kiesből.

A

bejegyzés először a

jelent meg.

]]>

http://androidhungary.com/2010/12/samsung-vegre-elkezdte-csopogtetni-a-galaxy-s-froyo-frissiteset/feed/

787

Elindult a HTC Legend Android 2.2 OTA frissítése Európában

http://androidhungary.com/2010/11/elindult-a-htc-legend-android-2-2-ota-frissitese-europaban/

http://androidhungary.com/2010/11/elindult-a-htc-legend-android-2-2-ota-frissitese-europaban/#comments

Mon, 15 Nov 2010 16:58:28 +0000

http://androidhungary.com/?p=6662

Közel egy héttel ezelőtt beszámoltunk arról, hogy a HTC hivatalosan is bejelentette, hogy hamarosan befejezi a Legend Froyo frissítését, amit néhány héten belül publikál is a készülék-tulajdonosok körében. Úgy tűnik, hogy most kivételesen betartotta az ígéretét, melynek eredményeként a hét első napján máris megjelentek az első Android 2.2 Froyoval frissített telefonok az európai régióban, elsőként […]

A

bejegyzés először a

jelent meg.

]]>

Közel egy héttel ezelőtt beszámoltunk arról, hogy a HTC hivatalosan is bejelentette, hogy hamarosan befejezi a

frissítését, amit néhány héten belül publikál is a készülék-tulajdonosok körében. Úgy tűnik, hogy most kivételesen betartotta az ígéretét, melynek eredményeként a hét első napján máris megjelentek az első Android 2.2 Froyoval frissített telefonok az európai régióban, elsőként a spanyol Vodafone előfizetők körében. Érdekesség, hogy a HTC nyilatkozatával ellentétben az OTA frissítést mégiscsak a szolgáltatófüggő készülékek kapták meg először. Azok, akiknek még nem érkezett meg az értesítés a készülékén a frissítéssel kapcsolatban, ellenőrizzék le ezt a Settings / About phone / System updates menü alatt. A 82,88 MB méretű frissítés a következő főbb újdonságokat, javításokat tartalmazza.

A

bejegyzés először a

jelent meg.

]]>

http://androidhungary.com/2010/11/elindult-a-htc-legend-android-2-2-ota-frissitese-europaban/feed/

75

Leave a Reply

Your email address will not be published.